10 начина да направиш дома си по-уютен по време на социална изолация

В моменти, в които много хора по целия свят са в социална изолация, е важно да осъзнаете, че домът ви може да бъде източник на спокойствие и сигурност. Дребни промени, които можете да направите в цялото жилище, могат да го превърнат в светилище, което да ви помогне да се чувствате спокойни дори и в дълги периоди на тревожни врема.

От свещи до естествена светлина - ето няколко идеи да подготвите дома си за продължителен престой, както и да ви помогне да декомпресирате, докато навън нещата са стресиращи.

1. Купете си свещи

Топлото сияние на една свещ има способността да отнеме целия стрес и притеснения. Поръйчате няколко свещи и добавете с тях доза атмосфера във всяка стая от вашия дом. Потърсете аромати, които насърчават спокойствието, като лавандула и розмарин.

sveshti

2. Оправяйте леглото си всеки ден

Макар че може да изглежда като нещо много незначително, оправянето на леглото всеки ден има много предимства и ще ви помогне да се почувствате по-продуктивни след като се събудите. Ако преди сте бързали за работа и сте пропускали тази дейност, сега е моментът да я превърнете в своя рутина. Какво по-хубаво да влезеш в спалнята и да видиш, че всичко е „опънато“.

leglo

3. Почистете домът си от излишни вещи

Чистото пространство без натрупани вещи е най-добрият начин за повишаване на производителността и намаляване на стреса, докато прекарвате повече време у дома. Отървете се от всички неща, които никога не използвате и ги заменете с няколко растения. Ако ви е трудно да прецените дали една вещ наистина е излишна, просто си отговорете на въпроса - “Колко пъти я ползвах за изпоследните пет години?”. Повече пространство – повече креативност ?

clean space

4. Вземете си вана

Ако разполагате с вана у дома, ви съветваме да я използвате по-често по време на социалната изолация.Ваната може да повдигне настроението ви, да подобри кръвообращението и да ви помогне да се отпуснете след дълъг ден. Инвестирайте в ароматни соли за вана или розови листенца, за да превърнете банята си в личен спа център.

bath

5. Ново спално бельо 

Добрият сън е ключов за поддържането на силна имунна система и намаляването на стреса. Сега е моментът да извадите спалното бельо, което пазите в гардероба или да инвестирате в ново и да направите спалнята си като хотел. Независимо дали сте избрали меки неутрални цветове или ярки шарки, този малък трик гарантирано ще повдигнете настроението ви. Новите чаршафи и калъфки за възглавници ще придадат на спалнята ви приятен „грим“, а на вас по-добър сън.

bed 1

6. Измийте прозорците

Кога за последен път михте прозорците си? Естествената светлина е доказан антидепресант, така че сега е моментът да гарантирате, че получавате колкото се може повече от нея. Почистването на прозорците във всяка стая (но най-вече в хола и спалните ви) е лесна задача, която може да накара домът ви да стане малко по-светъл.

windows

7. Пускайте си лека музика за фон

Пуснете си лежерна, релаксираща музика за фона, за да придадете на вашия дом една спокойна атмосфера. Някои тихи мелодии могат да ви помогнат да освободите стреса и да се концентрирате, ако работите от дома.

music

8. Сервирайте на масата в трапезарията и хапвайте на нея, а не на дивана

Хапването на дивана пред телевизора всяка вечер може да се стане ваш лош навик. Създайте малко повече структура на дните си, като подготвяте масата си за вечеря и установете определено време за хранене.

Инвестирайте в нов сервиза за хранене, който да ви даде усещане, че сте в някой хубав ресторант – добавете и свещите от точка 1.

За вдъхновение, разгледайте нашите предложения за сервизи за хранене 

serviz za hranene

9. Прередете библиотеката си

Книгите са не само чудесно средство за разсейване по време на несигурност, но и могат да бъдат страхотен декор. Отделете малко време в реорганизация на библиотеката си или да запълните със снимка някоя празна рамка, която все отлагате.

Книги + снимки = уют

shelf

10. Почиствайте своя офис

Ако в момента работите от вкъщи, е много важно да поддържате подредено работно си пространство, за да насърчите производителността и да намалите стреса. Помислете за закупуването на няколко предмета за бюрото за повдигане на настроението, като растение или свещ например, които да направят вашия „офис“ малко по-привличащ.

home office

Назад