5 идеи как да декорирате дома си за Коледа с естествени материали

Разбира се, можете да си купите коледната украса от магазина - но ако искате тя да има по-естествен вид, защо не се разходите малко навън, а ние ще ви помогнем с идеи с какво да се снабдите ? Естествените декорации придават усещане за топлина и уют на всяко пространство, също така добавят допълнително празнично настроение в дома. Най-хубавата част е, че няма да ви струва нищо, само една разходка в близкия парк.

1. Oткажете от изкуственото коледно дърво 

Това дърво е създадено само с клонове и ще ви струва едно кратко излизане пред блока. Напръскайте го с малко бял или златен спрей, добавете няколко коледни играчки и готово.

image1

The Merry Thought

2. Шишарки, орехи и канела 

Абсолютно хармонираща очаквано добра комбинация. Всичко, което трябва да направите е да намерите подходящ съд в,който ги подредите. Ще се изненадате от резултата - масата ви освен празнична ще изглежда много елегантна и естествено красива.

image2

3. Сушени плодове.

Сушенето на плодове е празнична традиция от много години, запазила се и до днес. Лесно може да изсушите в печката парчета портокали или цели мандарини, а най-хубавата част е че къщата ще заухае невероятно. Можете да добавите малко шишарки и да ги сложите в купа или да ги окачите на коледното дърво вместо играчки.

image7

4. Венец за врата от естествени материали

Сигурни сме че складирате в мазато си един от онези пластмасови венци, който всяка година слагате на входната врата. Откажете се от него тази година и с малко клонки и зеленина си направете сами. Ще ви отнеме известно време, но пък ви уверяваме, че труда си заслужава. Можете отново да допълните с шишарки и сушени портокали, а червените горски плодове могат да бъдат деликатен акцент.

image4

5. Плавща свещ.

Във всяка кухня има поне един празен буркан. Можете да направите страхотна свещ от него, като сложите малко клонки от елхата, напълните с вода и добавите в нея малка плуваша свещ. Моментално ще получите страхотна декорация за вашата празнична маса.

image5

 The DIY Playbook

Разбира се, нито една маса няма да е напълно завършена без красив сервиз за хранене, който да я направи още по-празнична за семейните вечери, които предстоят. Вижте нашето перфектно предложение тук.

Назад