6 кухненски аксесоара, с които да пренесете Италия на масата си

Кой не е влюбен в Италия и не обожава италианската кухня? Ако отговорът ви е “Аз”, тогава можете да пропуснете тази статия.

Знаем, че сте още тук! :) Просто няма начин да не сте един от нас. И понеже знаем колко силна може да е носталгията по Средиземноморието, ще ви помогнем да го усетите у дома.

Вино, сирена, паста, пица, прошуто… Чуваме ви как след всяко едно от изброените казвате - “това ми е любимото”, “о, това ми е още по-любимо”. Така е, Италия няма насищане! Хайде, нека се постараем и заедно създадем една неповторимата италианската атмосфера с домашно приготвена паста и аромат на босилек.

Ето няколко дребни аксесоара, които ще ви помогнат да го направите:

        1. Керамична тавичка за лазаня

Всъщност, за да приготвите лазаня у дома изобщо не е толкова трудно, колкото е вкусно. Затова си заслужават всички усилия. Разбира се, една истинска лазаня, не може без подходяща керамична тавичка, затова изберете точния размер за вашето домакинство и започвайте да редите листовете.


image1

       2. Машинка за правене на домашна паста

Нямате си на идея тази леко странна на вид джаджа какво кулинарно удоволствие може да ви създаде! Представете си само прясна паста, приготвена с лекота за секунди. Плюс, че можете да изберете сами качествените продукти, които да сложите в тестото. Безценно е, няма какво да ви го хвалим повече.

Hint: Изберете машинка, при която не е нужно да точите тестото предварително! ;)

image2

       3. Плато и ножове за сирена

Това са аксесоари, от които всички имаме нужда, както за специални поводи и гости, така и когато просто искаме да си доставим удоволствие след тежка седмица с чаша вино. Различните видове сирена се режат със специални ножове. По-меките с нож, чийто отвор наподобява вилица, сирена тип питс с плесен пък изискват използването на нож с отвори по острието, а твърдите сирена като пармезан се обработват с нож с късо, но широко острие.

image3

            4. Чаши за кафе експресо

Ако искаме да сме като италианците, то нека бъдем като тях докрай! Всичкото това изобилие от храна задължително е последвано от едно късо еспресо, независимо колко късна е била вечерята или как е започнала сутринта. На крак, на екс. Да, така го пият те! Обновете чашите си за кафе с нови и превърнете пиенето на еспресо в красива традиция.

image4

        5. Хаванче за песто

Ех, този аромат на пресен босилек… Не си го позволявайте само от време на време. Оборудвайте се с хубаво хаванче, кликнете върху една-две рецепти за класическо песто и след няколко въртеливи движения вече ще имате прекрасен сос за вашата “Капрезе”. В действителност, много от италианците не купуват готово песто, а си го приготвят сами у дома. Така ароматът на подправките е многократно по-силен и свеж.

image8

        6. Сервиз за хранене с италиански дизайн

Италия е слънце, Италия е цветове, Италия е вкусна храна! Всичко това може да бъде съчетано в една чиния и поднесено с финес на масата. Този красив сервиз BiBaita е вдъхновен от едно малко селце в красивия район Абруцо.

image 6

Италианците са завършени естети. Те наистина държат на детайлите и дори и да си мислите, че много от тези неща са излишни, не е така. Радостта от живота е в доставянето на дребни удоволствия. Като красиво поднесено плато, уханно ястие, красив сервиз. Да, италианците наистина го правят по този начин! Не за другите, а за самите себе си. Затова са щастливи. И ако се чувствате добре, когато сте в Италия, то е именно заради ситния чар, внесен във всичко.

Назад