8 съвета за декориране на дома, вдъхновени от Мароко

Безгрижния бохемски интериор се превръщат в норма в света на съвременния декор и приема различни форми. Домовете изкусно украсени с макраме, ресни или с ориенталски детайли, сякаш открити в някоя далечна земя, са истински хит.
Фенери, патерни, сложни акценти и още много елементи от величествените марокански казби, са намерили своето място в съвременните домове.
Това е стил, който може да бъде съчетан с почти всяка съществуваща форма на декорация и със сигурност е начин да впечатлите всеки гост, който влиза в дома ви.

Ето някои вдъхновения, предоставени от дизайнерите, инстаграмърите и други специалисти в декора, които безупречно са изпълнили тенденциите свързани с мароканския декор:

1. Възглавници в марокански стил

За да внесете нотка на свежест и акцент на леглото или дивана, декорирайте с шарени възглавници, които въздействат както като цветове така и като стилистка.

image1

 @bettina_brent / Instagram

2. Mарокански килим

image2

 @apartmentf15 / Instagram

Никоя стая, вдъхновена от далечната африканска страна, не е завършена без забележителен килим с типични марокански елементи.Вижте прекрасната и стилна дневна, която намерихме на страницата на @apartf15 в Instagram.

3.Бъдете отворени за някой драматичен детайл.

image4

@elramlahamranl / Instagram

Мароканският декор е един от стиловете, в които човек неможе да се впусне плахо. Ако решите да бъдете смели, мароканският декор ви позволява да преобразите дома си с големи, сложни шарки, привличащи вниманието цветове и блестящи детайли, които могат да бъдат използвани заедно. В тази дневна стая @elramlahamranl е прегърнала идеята за  "go big" и е използвала шарени възглавници, гравирана масичка за кафе, шарен килим и  тапет, които ги обединява.

4.Вкючете марокански пуф

Пуфът е традиционна мароканска мека табуретка, изпозлвана от местните от стотици години. Освен, че ще изглежда интересно посредата на вашата всекиднева, той може да ви бъде и много удобен, поради своята многофункционалност. Поставянето на този класически акцент във вашия собствен хол, би било перфектното допълнение към статичния интериор.

image10

 @shop.myhavenhome / Instagram


5.Помислете за текстурата.

image6

@figbowl / Instagram

В мароканския декор всичко е свързано с текстурата, втъкана навсякъде в стаята - възглавници, одеяла, завеси и килими. За да направите фино визуално въздействие, изберете тъкан в една и съща цветова палитра, която прави текстурата най-интересното нещо в стаята. Това легло, оформено от @ figbowl, е изтънчен пример за красотата на мароканската текстура.

6.Закачи лампа в марокански стил

image6

Zoco Home / @zocohome / Instagram

Металните лампи са друг класически декор вдъхновен от африканската държава. Независимо дали са фенери или лампа на дупки, приглушената светлина, която излъчват допринася за магическото усещане в дома. Това пространство на Zoco Home е пример за модерно използване на традиционната мароканска лампа, оформяйки я заедно с неутрален декор и скандинавски детайли.

7. Естествено изтъкани кошове

Плетените кошници са характерни не само за мароканския декор, но и намират място в домовете на хора от целия свят. Тези декоративни елементи са от съществено значение за бохемското пространство. Превъзходен пример е дома на Тара на @taramon. Големите кошници служат за саксии, докато други плетени детайли декорират стената.

iimge7

 @taramoon / Instagram

8. Сервиз за хранене вдъхновен от шарената мароканска трапеза

image7

Типичните за Мароко шарени чинии ще завършат бохемското излъчване на вашия дом. Поставени на масата, тези малки мавърски бижута ще я накарат да изглежда пленяващо.

Можем да ви помогнем с този последен нюанс с нашето предложение за сервиз от серията Маракеш. разгледайте го по-подробно тук:

Назад