Чакате гости и се чудите как да подредите масата? Ето няколко съвета как масата да изглежда перфектно.

Всички искаме да изглеждаме добре в очите на гостите си и се стараем да приготвим най-вкусното ястие за тях. Но какво е хубавата храна ако не я поднесем както трябва.

Ето защо ще ви помогнем да подредите масата си перфектно, за да може гостите Ви освен да напълнят стомасите си, да нахранят и очите си.

Първо и много важно разбира се е покривката, която ще изберем, за по-официални поводи е хубаво тя да е бяла. Можете да декорирате масата с цветя или свещи, те винаги придават един допълнителен уют. До тук не ви казваме нищо ново...ето и по същество – как трябва да подредите масата за гости, но в същото време да не изглежда твърде претенциозно.

Започнете с поставянето на подложка за хранене.

Поставете по средата на подложката основната чиния за вечеря. Ако сервирате салата, поставете чинията за салата отгоре.

Поставете вилицата вляво от основната чиния за вечеря. Ако сервирате салата, поставете вилицата за салата вляво от вилицата за вечеря.

Поставете ножа вдясно от основната чиния за вечеря и след това поставете лъжицата вдясно от ножа.

Над чинията слагаме малка лъжичка или виличка за десерт, като дръжката на виличката е насочена наляво или ако е лъжичка- надясно.

Поставете чашата за вода в горния десен ъгъл, над ножа. Поставете стъклената чаша (червено или бяло вино, в зависимост от това, което сервирате) отдясно на чашата за вода.

Салфетката може да се постави върху чиниите или под вилицата.

Вече сме готови, масата ни изглежда чудесно! Ако искате обаче тя да е перфектна, разгледайте някои от предложенията ни за сервиз за хранене. Избирайки някой от тях ще си гарантирате, че Вашите гости ще останат очаровани.

Назад